You, the petitioner
Gender 1451988086

Geef genderneutraal Nederlandse les op school

2 signatures

Zelf ben ik non-binair en hoor ik vaak hen/hun/die is wel erg lastig dus als ik een fout maak mag je niet boos worden. Mensen bedoelen het goed, maar het betekent niet dat het geen pijn doet om misgenderd te worden. In de Nederlandse taal zijn er voornaamwoorden die genderneutraal zijn, dat is hen/hun/die. Dit wordt alleen jammer genoeg niet op school geleerd en kan je niks over in je Nederlands boeken vinden bij de grammaticaregels. Dit terwijl het wel grammaticaal correct is sinds 2016.

Petition

We

jong volwassenen, docenten, schoolbesturen, volwassenen, uitgeverijen, ouders

 

observe

  • In de Nederlandse taalonderwijs is er geen aandacht is voor gender neutrale grammatica.

  • Voor de eigenwaarde voor iedereen is het van belang om iedereen op de juiste manier aan te spreken met de voor de persoon correcte voornaamwoord.

 

and request

leer kinderen op school over voornaamwoorden die genderneutraal zijn en werk het in de Nederlands studieboeken bij de grammaticaregels.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Lead petitioner:
Chris van Groeningen 

History

Signatures